У Триполију мирно

Извор: Викиновости


28. август 2011.
Триполи-  (Beta-AFP) - Живот у Триполију се враћа у нормалу, пошто су побуњеници преузели контролу над тим градом, и започели обнову земље, јавила је у недељу агенција Франс прес.

У главном граду Либије долази до несташица воде, али су побуњеници саопштили да се се чини све како би се грађанима обезбедиле најосновније потребе. Према Франс пресу, упркос порасту цена, продавнице у Триполију су препуне купаца. Светске агенције су јавиле да је у Триполију у суботу било мирно након мањих експлозија у току ноћи, и спорадичне пуцњаве из аутоматског оружја у неким деловима града, посебно у квартовима у јужном делу града, Абу Салиму и Салахедину. Побуњеници су у суботу преузели контролу над тим квартовима од 32. бригаде којом је командовао један од Гадафијевих синова, Камис. На том месту нађено је педесетак мртвих људи за које се претпоставља да су убијени током масакра који се догодио у уторак.

Либијски побуњеници саопштили су да у потпуности контролишу међународни аеродром у Триполију, и да су ослободили и зону Кафр бен Гиршир, удаљену два километра од аеродрома.

Извор[уреди]