Тадић да прими представнике избеглих

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


31. октобар 2011.
Београд-  (Beta) - Представници избегличких удружења прогнаних и избеглих Срба из Хрватске затражили су у понедељак пријем код председника Србије Бориса Тадића пред министарску конференцију која ће бити одржана 7. новембра у Београду.

Они су најавили да ће наредних пет дана свакодневно тражити пријем код Тадића и саопштили да се противе усвајању документа на министарској конференцији којим ће бити послата порука да су имовински проблеми избеглих решени, иако нису.

„Имамо информације да ће се том декларацијом, верзијом која ће бити потписана у Београду, послати порука да су наши имовински проблеми решени и да је остало још нешто социјалних случајева који ће се решсавати наредних година“, казао је председник Коалиције удружења избеглица у Србији Миодраг Линта новинарима испред зграде Председништва Србије.

Према његовим речима, у финалном нацрту „Заједничке декларација за проналажење решења проблема избеглих и расељених лица“ се не помиње повратак одузете имовине и стечених права избеглих и прогнаних из Хрватске и великог броја других оштећених грађана.

„Због тога садашњи нацрт декларације за нас није прихватљив и он је супротан нашим интересима“, истакао је Линта и додао да ће документ потписати министри спољних послова Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Линта је истакао да од Тадића траже да министар спољних послова Вук Јеремић не потпише садашњи нацрт заједничке декларације, јер је, како је навео, супротан интересима оштећених грађана.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg