Срби у Косовском Поморављу не користе таблице Србије

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

16. јануар 2012.
Косовска Каменица-  (Beta) - На путевима од Косовске Каменице према прелазу Бела Земља, као и према Приштини и Косовској Митровици, од суботе готово да нема возила са гњиланским таблицама које издаје МУП Србије, изјавио је у понедељак председник Општине Косовска Каменица Бобан Јефтић.

Јефтић је агенцији Бета рекао да Косовска полиција Србима, а то је речено и њему, саветује да не користи таблице са гњиланском регистрацијом коју издаје МУП Србије ради сопствене безбедности током и после суботњег протеста на прелазу Бела Земља на регионалном путу Гњилане-Бујановац. Тај прелаз су делимично блокирали чланови покрета косовских Албанаца Самоопредељења.

„Срби из Косовског Поморавља се више не усуђују да возе аутомобиле са таблицама 'ГЛ', или их користе са дозом страха, иако више од 90 одсто нема косовску регистрацију 'КС'. Незабележено је да у 21. веку овако буде ограничена слобода кретања, то нарочито нисмо очекивали као последицу свих силних преговора између Београда и Приштине“, казао је Јефтић.

Према његовим речима, „ситуација у Косовском Поморављу никада није била гора у погледу слободе кретања, а Срби који живе у том делу Косова сада се осећају јадније него пре десет година“.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg