Сименс у Крагујевцу

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

5. март 2010.
Крагујевац/ Србија Компанија Сименс д.о.о. из Београда у сарадњи са градом Крагујевцом, данас је организовала Сименс дан, у сали Скупштине града, у оквиру кампање Енергетска ефикасност и брига о животној средини коју спроводи у градовима Србије.

Како истиче Павле Банић, директор дивизије Техничка инфраструктура објеката у компанији Сименс д.о.о, примена концепта енергетске ефикасности може бити једно од главних решења за ефикасније и безболније превазилажење негативних ефеката проузрокованих економском кризом, а суштина овог концепта је смањење оперативних трошкова на дужи рок, како би производи компаније били конкурентнији на тржишту. Захваљујући богатом портфолију технологија и производа које штите животну средину, Сименс је у могућности да локалној привреди али и јавним институцијама, понуди комплетна решења која могу унапредити њихово пословање, од производње, преноса и дистрибуције електричне енергије, преко индустријских решења и штедљивог осветљења, до унапређења саобраћаја и инфраструктуре објеката.

Зелене технологије представљају значајан сегмент Siemens -овог пословања, о чему говори и чињеница да је у току 2009. године у овој области остварен приход од 23 милијарде евра.

Представнике компаније Сименс у име града домаћина поздравио је Владо Вучковић, члан Градског већа за привреду и приватизацију града Крагујевца који је истакао да у време када се у Крагујевцу очекује значајан привредни раст потребно бринути и о последицама тога раста, заштити животне средине и енергетској ефикасности као и о развијању свести и одговорности у заједници о овим проблемима.

Извор[уреди]