Разговор са корисником:Kizule

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Добродошлица[уреди]

Добро дошли на Викивести!

Пријатан почетак уз шољу домаће кафе
Напишите и Ви чланак

Како почети са својим доприносом на Викивестима?

Добро дошли! Хвала вам што сте се придружили Викивестима; нама би било веома драго када бисте овде нашли ствари које вас интересују и када би остали са нама давајући свој допринос у развитку Викивести. Као помоћ, да бисте почели свој допринос, ми имамо кратак увод који ће вам бити водич кроз писање вашег првог чланка. На овом пројекту се наравно налазе још ствари где можете дати свој допринос, али покретачка снага Викивести лежи у новом, актуелном чланку који је писан са неутралне тачке гледишта.

Ако се задржите дуже вероватно ћете хтети мало више да се упознате са кључним правилима пројекта и осталим смерницама где можете дати своје учешће. За почетак задржите ову поруку добродошлице на вашој страни за разговор док не постанете верзиранији и искуснији.

 

 

 

 

 
Сви Викимедија пројекти имају своја правила. Овде су правила Викивести.

На овој страници су излистана нека од правила пројекта Викивести која ће вам бити од користи у даљњем раду.

Правила и упутства су намењена одржавању високог стандарда пројекта које Фондација Викимедије уноси у све своје пројекте. У почетку се то чини као много тога има да се чита и памти, међутим касније ће вам то постати део рутине пошто се од свих чланова тражи да се придржавају истих правила а и старији чланови, по стажу, су увек спремни да вас посаветују и помогну. Али су ова правила веома важна да се поштују приликом писања чланака или неког другог доприноса пројекту

Запамтите да ваш допринос треба да буде резултат ваше жеље за доприносом, а резултат треба да буде ваше задовољство унетим доприносом. Ако имате неких проблема током уношења вашег доприноса обратите се неком од искуснијих чланова било на чату, било на страници за разговор.

Основна правила
 

 

 

 

 
Покретачи пројекта

Вики пројекти у основи имају тимски рад. Обично на већини пројеката учествује већи број учесника. Иако су Викивести на неки начин више индивидуалистички, увек се треба надати нечијој помоћи (као и свуда у великим новинским агенцијама и пројектима). Ако чланак, вест, који сте написали није стар он се може унапредити и проширити са додатним садржајем или сликом која би допунила вест.

Овакви пројекти се називају и Живи пројекти, то јест увек се могу надоградити и довести на виши ниво. Свака ваша идеја је добродошла и вредна зато што свеже идеје доводе до бољег крајњег резултата и изгледа самог пројекта. Проверите везе где су неки од алата покретача пројекта Викивести.

Где све можете помоћи и давати своје доприносе
 

 

 

 

 
Напишите свој први чланак на Викивестима!

За писање вашег чланка користите кутијицу на којој пише Наслов вести. У тај простор упишете наслов и отворите нову страницу са дугметом у чијем пољу се налази текст Напиши вест. Појавиће се нова страница шаблоном где унесете тражене податке и садржај вести. На крају се само цела страница сними и чланак је објављен!


Препоручује се да прво прочитате упутства и погледате није ли ваша вест већ објављена.

 

 

 

 

 

--Nesmir Kudilovič (razgovor) 21,35; 19. decembra 2018. (SEV)

Хвала[уреди]

Хвала! --Ранко Николић (разговор) 19:25, 31. мај 2017. (UTC)[одговори]

Korisničke grupe[уреди]

Korisničke grupe: urednik (sada patroler), proveravač i automatski proveren korisnik specifične su za FlaggedRevs i nepotrebne u sadašnjem sistemu patrolisanja na Vikivestima na srpskom jeziku. Nije mi jasno zašto se te korisničke grupe ostavljaju? Moguće da ih je trebalo ukloniti pre ukidanja FlaggedRevsa, tako da bi to onda bilo razumljivo. Imaš li možda snimak ekrana kad si imao birokratska ovlašćenja? Hvala za dobrodošlicu. Unapred hvala i na odgovoru. Lep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 21,35; 19. decembra 2018. (SEV)

Админ права[уреди]

Може, а што се не би кандидовао за администратора на овом пројекту? —Ранко Николић (разговор) 12:23, 11. јануар 2019. (UTC)[одговори]

Па нисам ни ја нешто претјерано активан, ал с времена на вријеме дођем и средим ако нешто треба урадити. —Ранко Николић (разговор) 12:25, 11. јануар 2019. (UTC)[одговори]

Честитам! —Ранко Николић (разговор) 21:59, 2. март 2019. (UTC)[одговори]

Контакт[уреди]

Скратио сам текст јер се у Шаблон:Контакт приказује превише текста што га, по мом мишљењу, чини непрегледнијим за неког споља за кога је шаблон и намијењен. --Жељко Тодоровић (разговор) 14:36, 10. јул 2019. (UTC) с. р.[одговори]

Šablon Izvor[уреди]

Zdravo, Zoranzoki21,

bi li mogao ovo da pogledaš. Po meni treba revertovati izmjenu jer proizvodi greške. Hvala ti na pomoći i na uloženom trudu. Lijepi pozdrav, -- Несмир Кудилович (разговор) 16,02; четвртак, 20. фебруара 2020. (СЕВ)