Разговор са корисником:PRobjave

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Добро дошли на Викиновости!

Пријатан почетак уз шољу домаће кафе
Напишите и Ви чланак

Како почети са својим доприносом на Викиновостима?

Добро дошли! Хвала вам што сте се придружили Викиновостима; нама би било веома драго када бисте овде нашли ствари које вас интересују и када би остали са нама давајући свој допринос у развитку Викиновости. Као помоћ, да бисте почели свој допринос, ми имамо кратак увод који ће вам бити водич кроз писање вашег првог чланка. На овом пројекту се наравно налазе још ствари где можете дати свој допринос, али покретачка снага Викиновости лежи у новом, актуелном чланку који је писан са неутралне тачке гледишта.

Ако се задржите дуже вероватно ћете хтети мало више да се упознате са кључним правилима пројекта и осталим смерницама где можете дати своје учешће. За почетак задржите ову поруку добродошлице на вашој страни за разговор док не постанете верзиранији и искуснији. Пријатан рад!

 

 

 

 

 
Сви Викимедија пројекти имају своја правила. Овде су правила Викиновости.

На овој страници су излистана нека од правила пројекта Викиновости која ће вам бити од користи у даљњем раду.

Правила и упутства су намењена одржавању високог стандарда пројекта које Фондација Викимедије уноси у све своје пројекте. У почетку се то чини као много тога има да се чита и памти, међутим касније ће вам то постати део рутине пошто се од свих чланова тражи да се придржавају истих правила а и старији чланови, по стажу, су увек спремни да вас посаветују и помогну. Али су ова правила веома важна да се поштују приликом писања чланака или неког другог доприноса пројекту

Запамтите да ваш допринос треба да буде резултат ваше жеље за доприносом, а резултат треба да буде ваше задовољство унетим доприносом. Ако имате неких проблема током уношења вашег доприноса обратите се неком од искуснијих чланова било на чату, било на страници за разговор.

Основна правила
 

 

 

 

 
Покретачи пројекта

Вики пројекти у основи имају тимски рад. Обично на већини пројеката учествује већи број учесника. Иако су Викиновости на неки начин више индивидуалистички, увек се треба надати нечијој помоћи (као и свуда у великим новинским агенцијама и пројектима). Ако чланак, вест, који сте написали није стар он се може унапредити и проширити са додатним садржајем или сликом која би допунила вест.

Овакви пројекти се називају и Живи пројекти, то јест увек се могу надоградити и довести на виши ниво. Свака ваша идеја је добродошла и вредна зато што свеже идеје доводе до бољег крајњег резултата и изгледа самог пројекта. Проверите везе где су неки од алата покретача пројекта Викиновости.

Где све можете помоћи и давати своје доприносе
 

 

 

 

 
Напишите свој први чланак на Викиновостима!

За писање вашег чланка користите кутијицу на којој пише Наслов вести. У тај простор упишете наслов и отворите нову страницу са дугметом у чијем пољу се налази текст Напиши вест. Појавиће се нова страница шаблоном где унесете тражене податке и садржај вести. На крају се само цела страница сними и чланак је објављен!


Препоручује се да прво прочитате упутства и погледате није ли ваша вест већ објављена.

 

 

 

 

 

--László - Лале (talk) 21:45, 20. јул 2013. (UTC)[одговори]

Promocija[уреди]

Pozdrav!

Vidim da tokom godina vašeg doprinosa većina vašeg doprinosa je čista promocija firmi, agencija, kompanija. Ovakav doprinos se kosi sa politikom vikivesti, znači nema reklamiranja. Zasada sam imao više vremena pa sam ispravljao i dorađivao priloge da bi koliko toliko bili u duhu Vikivesti. U narednom periodu ću imati manje vremena za kontrolu i ispravljanje ili brisanje takvih stvari pa ću biti prinuđen da vas blokiram. Ako želite i dalje da doprinosite molim vas da doradite vest i tako je postavite. Hvala unapred.--László - Лале (talk) 00:52, 22. јун 2014. (UTC)[одговори]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[уреди]

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[уреди]

(Sorry to write in Engilsh)

Način pisanja datuma[уреди]

Zdravo PRobjave,

izgleda da se datum piše bez tzv. vodeće nule, znači ne piše se 06. jun 2018. već se piše 6. jun 2018.

Evo jedan takav slučaj u kom je ispravljeno ono što je pogrešno.

Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 2,01; 8. juna 2018. (SEV)

Community Insights Survey[уреди]

RMaung (WMF) 14:29, 9. септембар 2019. (UTC)[одговори]

Reminder: Community Insights Survey[уреди]

RMaung (WMF) 19:11, 20. септембар 2019. (UTC)[одговори]

Reminder: Community Insights Survey[уреди]

RMaung (WMF) 17:02, 4. октобар 2019. (UTC)[одговори]

We sent you an e-mail[уреди]

Hello PRobjave,

Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.

You can see my explanation here.

MediaWiki message delivery (разговор) 18:54, 25. септембар 2020. (UTC)[одговори]

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.