Разговор са корисником:MikyM/Архива 2

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Шаблони[уреди]

Као што сам обећао у мејлу. Видим да нешто покушаваш око шаблона Датум категорије. Није ми јасно како треба да изгледа резултат. Чини ми се да је са ен вики, мада ни ја не капирам све опције. Пробаћу да видим да ли могу нешто да скапирам. --JustUser 20:27, 18. март 2009. (UTC)

Гледам нешто овде [1] да бих видео шта је проблем. Верујем да је због локализације имена месеци проблем комбинација са php функцијом strtotime која онда није скапирала како да уради +1 day. Признајем да ми није јасно како је финска функција времена прорадила, а наша није. --JustUser 22:24, 18. март 2009. (UTC)
Хмммм... мада када уместо {{CURRENTMONTHNAME}} {{CURRENTDAY}} {{CURRENTYEAR}} ставим {{{1|now}}} .... изгледа да ради, мада нема параметра ... --JustUser 22:38, 18. март 2009. (UTC)

Летећи или не питање је сад?[уреди]

Здраво, или добро јутро и теби:), како ти више одговара.

Ни сам не знам како ћу успети и колико. Ево сада сам тек дошао са посла па ми остаје само сат, два или три да се овде и на њикипедији ангажујем а истовремено да не забаталим породицу. Покушавам све по мало да ускладим пошто ми је жеља да овде почнем да мало више доприносим па како испадне. Видим да ти веома успешно се носиш са вестима и ово је ја мислим до сада рекорд у колићини вести узастопно за ових неколико дана. Кажем када год ми време дозволи ја ћу упасти са понеким прилогом.

Што се тиче помагања и нисам ти нешто пуно помогао. И мени се деси када пишем текст на редовној њикипедији, чак га и три пута прочитам и уопште не приметим грешку (испуштено неко слово или шта ти ја знам шта још) тек када је неко исправи онда се нађем у чуду како то нисам видео? Али нема везе зато смо ту па кад нешто приметимо да једни другоме помажемо. А да, када смо код тога, да ли си ти намерно склонио отварање старих вести у кутијицама или је нешто друго у питању?

Узглред, видим да имамо исте (ердељске) корене ;)? Неки од предака дошли одатле?--Laslovarga 21:40, 16. април 2009. (UTC)

Шаблон оригинални репортинг[уреди]

Нашао сам овај шаблон на енглеском Викињузу, али код нас нигде? Где је? На нека питања сам ти грешком одговорио овде--Laslovarga 20:31, 18. април 2009. (UTC)

Мислиш на ово овде?--Laslovarga 00:20, 21. април 2009. (UTC)
Evo na brzake sam uradio Шаблон:Оригиналан прилог--Laslovarga 00:52, 21. април 2009. (UTC)

Главна страна[уреди]

Здраво, имамо неких проблема које сам тек сада приметио. На главној страни се појављују везе ка осталим језицима, али још нисам открио одакле се множе, хех. То би требало исправити. Затим ономад си ме питао шта мислим о новом дизајну главне стране... позитивно наравно али бих поделио горњи део са вестима на први са лева горе (где сада стоји вест: Србија спремна да проследи МСП-у став о Косову) део о вестима из Србије, други са десне стране горе (где сада стоји вест: МУП издао око 1.000 нових пасоша косовским Албанцима) да буде део за вести из иностранства. Испод вести из Србије да стоји блок за спорт а испод иностранства блок за разно. Значи 4 блока где би стајале најзначајније вести недеље, месеца или шта ти ја знам ког рока, а дневне вести онако како су и сада. Шта мислиш?--Laslovarga 14:23, 25. април 2009. (UTC)

Кривац је Шаблон:Dynamic navigation noncentered, односно онај ко за CONTENT параметар пише категорије. На пл.вв овај шаблон уопште не користе, иако га имају, а на ен.вв не укљују у њега категорије. Вероватно је решење да се међувики искључи из свих наших категорија са „noinclude“, а може да се погледа и решење на ен.вв. Михајло Анђелковић 10:59, 27. април 2009. (UTC)

Тикер[уреди]

Тикер не ради (не знам зашто). Засад ћу га избацити, а пробу ћу направити негде другде.--Laslovarga 12:59, 27. април 2009. (UTC)

Мислим да није лоша идеја, крени...--Laslovarga 13:06, 27. април 2009. (UTC)

Главна страна вести[уреди]

Нешто је поремећено, вести се не појављују на главној страни? Написао сам две али их има само у одељку најновије вести на посебној страници. --Laslovarga 00:42, 3. мај 2009. (UTC)

Wikinews' "Eurovision special" needs translators next week![уреди]

en.wikinews' Eurovision Song Contest interview special is almost over. Next week is our final (and largest) interview, which will need translation into as many European languages as possible. If you would like to translate, please say so here. Thank you, and may the best country win! Mike Halterman 09:22, 5. мај 2009. (UTC)

Мало-велико слово[уреди]

У свим изворима које сам читао пише великим словом ево овде, овде. По мом мишљењу треба мало слово, али пошто је пренесена вест...Мада бих ја то назвао Отворено првенство Србије, што ћу вероватно од сада и радити.--Laslovarga 23:17, 5. мај 2009. (UTC)

Да, сада сам и ја погледао Блиц, ево овде а и у оригиналној повезници на чланку. Ко ми је крив кад не гледам пажљивије. Обично отворим двоје троје чланака о истој вести па набацим одатле, овај пут сам погрешно набацио. Е, а када смо код тога, Милош је (ако се добро сећам) нешто као набацивао као да ће тражити од неких дозволу да преузимамо (копирамо) вести од њих. Или је то само остало у неким причама?--Laslovarga 23:39, 5. мај 2009. (UTC)

Обећања[уреди]

Примљено к' знању! Хехе, нажалост.--Laslovarga 00:09, 7. мај 2009. (UTC)

Deleting a mistake while creating a category[уреди]

Hello,

Can you delete this category, I did a mistake when I created it, I missed a '.' at the end. Sorry for that. I can now, initialisize the category of the current month and create interwiki links. --Bertrand GRONDIN 16:07, 8. мај 2009. (UTC)

More categories[уреди]

Sorry again, these category must me deleted. I saw mistake too late before stopping the creations.

--Bertrand GRONDIN 16:28, 8. мај 2009. (UTC)

Thanks for your help. I hope that I'll forget no '.' later. I'm trying to recreate true categories--Bertrand GRONDIN 16:42, 8. мај 2009. (UTC)

All is fine[уреди]

I created the categories of the current month with interwiki links. If you want to initialize more page, you can write a request in my bot subpage and in my talk page. Give me a copy in french wikinews. Thanks for all.--Bertrand GRONDIN 17:02, 8. мај 2009. (UTC)

Главна страна[уреди]

Управо сам на то и мислио, ти си је чак и боље урадио него што сам ја предлагао (бар се мени више свиђа). Ових дана сам изузетно растрзан због посла (вероватно читаш ове вести око Fiat vs Opel & Chraysler & GM ситуације, па пошто радим у аутоиндустрији онда се навелико спремамо за неке од промена,а успут мењамо религије сваки дан и молимо се да нешто од тога успе (ово задње се наравно шалим, хехе, али није далеко од збиље).

А оно за акредитацију, где си то видео? Ја немерем да нађем!?--Laslovarga 12:15, 9. мај 2009. (UTC)

Бета[уреди]

Иначе, не знам да ли знаш, али имамо дозволу да користимо сав материјал од новинске агенције Бете. То је нека ексклузива јер бета иначе наплаћује своје слике и сл. Поред текстова можемо узимати и аудио програм и слике. Знаш ли где је та дозвола, али у писаном облику?--Laslovarga 15:32, 9. мај 2009. (UTC)

Више од 2.000 случајева свињског грипа широм света[уреди]

Извор није добар, мислим на везу ка извору--Laslovarga 16:47, 9. мај 2009. (UTC)

Одговори[уреди]

Ниси ништа пропустио. Милоша нешто нема, па је тешко неке ствари средити, мислим да он има акредиторска права па би био ред да то исто додели или да помогне да се среди за тебе и мене пошто једини нешто радимо, а са тим правима бисмо могли и још више. Например одеш на неку утакмицу (наравно бесплатно и имаш најбоља места за сликање) и можеш имати фотографије било које од познатих личности фудбала, кошарке, рукомета или неког од догађаја. Рецимо ову вест што сам објавио Сат који показује незапосленост, да имам акредитацију могао бих да добијем ексслузиван интервју са TWU Vice President John Carpenter или тако нешто... П.С Сада знам одакле ти је оно дј уместо ђ. Вучко зеза.--Laslovarga 21:58, 9. мај 2009. (UTC)

The ticker[уреди]

I've not created the ticker, but after watching the source code I think how it's made :

Create a template which includes the following code <div id="showticker"></div>

This template must be included in main page. {{name of the tempalte}}

In common.js (or monobook.js) insert the following code :

//install [[User:TheFearow]]'s ticker script
var importedScripts = {}; // object keeping track of included scripts, so a script ain't included twice
 function importScript( page ) {
   if( importedScripts[page] ) {
     return;
   }
   importedScripts[page] = true;
   var url = wgScriptPath
       + '/index.php?title='
       + encodeURIComponent( page.replace( / /g, '_' ) )
       + '&action=raw&ctype=text/javascript';
   var scriptElem = document.createElement( 'script' );
   scriptElem.setAttribute( 'src' , url );
   scriptElem.setAttribute( 'type' , 'text/javascript' );
   document.getElementsByTagName( 'head' )[0].appendChild( scriptElem );
 }
 
 function importStylesheet( page ) {
   var sheet = '@import "'
        + wgScriptPath
        + '/index.php?title='
        + encodeURIComponent( page.replace( / /g, '_' ) )
        + '&action=raw&ctype=text/css";'
   var styleElem = document.createElement( 'style' );
   styleElem.setAttribute( 'type' , 'text/css' );
   styleElem.appendChild( document.createTextNode( sheet ) );
   document.getElementsByTagName( 'head' )[0].appendChild( styleElem );
 }
 
importScript("Mediawiki:Ticker.js");

At last create a page : MediaWiki:Ticker.js (see en:MediaWiki:Ticker.js

var ticker_enabled = true;
if(navigator.userAgent.indexOf("MSIE") == -1){ //Disables for IE, AJAX etc is really bugged in IE, wont work without major rewrite and server-side extension.
var ticker_tl=new Array(); //Dont touch
var ticker_speed=20; //Increase to slow down, too low makes it go incredibly slow, 15 is about right
var ticker_index=0; ticker_text_pos=0; //Dont touch
var ticker_str_length; //Dont touch
var ticker_contents, ticker_row; //Dont touch

//So people can make there own custom pages outside of the main source (add to this array in special:mypage/monobook.js etc), this will only initilize array if it doesn't already exist.
var ticker_custompages = (ticker_custompages instanceof Array ? ticker_custompages : Array());
var ticker_custommsg = (ticker_custommsg instanceof Array ? ticker_custommsg : Array());

// Add lines like the following to add custom tickers:
// ticker_custompages['Portal:PORTALNAME'] = 'Portal:PORTALNAME/Tickersource';
// Make sure that the /Tickersource page is formatted like [[User:TheFearow/Tickersource]] using DPLs
ticker_custompages['Portal:Football'] = 'Portal:Football/Tickersource';
ticker_custompages['Wikinews:Newsroom'] = 'Wikinews:Newsroom/Tickersource';

//Add custommsgs for all custom pages
ticker_custommsg['Portal:Football'] = 'Latest football stories';
ticker_custommsg['Wikinews:Newsroom'] = 'Stories in development';

function ticker_prepare(){
 ticker_str_length=ticker_tl[0].length
 var content = document.getElementById('showticker').innerHTML;
 if(content != ""){
 content += "<br/>\n";
 }
 var start = "Latest stories";
 if(ticker_custommsg[wgBasePageName]){
 start = ticker_custommsg[wgBasePageName];
 }
 content += "<div id='ticker_start' style='font-weight: bold; font-size: 120%; display: inline;'>" + start + " <div style='font-size: smaller; display: inline;'>(<a href='" + wgServer + wgScript + "?title=" + ticker_toload + "&action=purge'>full list</a>)</div>: </div><div id='ticker_content' style='font-size: 120%; font-color: blue; display: inline;'></div>";
 document.getElementById('showticker').innerHTML = content;
}

var month=new Array(12);
month[0]="January";
month[1]="February";
month[2]="March";
month[3]="April";
month[4]="May";
month[5]="June";
month[6]="July";
month[7]="August";
month[8]="September";
month[9]="October";
month[10]="November";
month[11]="December";

wgBasePageName = wgPageName;
if(wgPageName.indexOf("/") != -1){
 wgBasePageName = wgPageName.substring(0,wgPageName.indexOf("/"));
}

var ticker_toload = "";

function ticker_load(){
if (ticker_enabled == true) { // can be set to false in a user's custom js file
 try{
 var randomunusedtickervariable = document.getElementById('showticker').innerHTML;
 }catch(err){
 return;
 }
 ticker_toload = "User:Matt/Tickersource";
 if(ticker_custompages[wgBasePageName]){
 ticker_toload = ticker_custompages[wgBasePageName];
 }
 xmlhttp = sajax_init_object();
 xmlhttp.overrideMimeType('text/xml');
 xmlhttp.open( 'GET' , wgServer + wgScriptPath + '/index.php?title=' + ticker_toload + '&action=render', true);
 xmlhttp.onload = function() {
 //this.responseXML is the DOM
 var entries = this.responseText.split("\n");
 //window.alert(this.responseText);
 for(var i = 0; i < entries.length; i++){
  var val = entries[i];
  if(val.indexOf("<li>") == 0 && val.indexOf("<a") != -1){
  val = val.substring(val.indexOf("\">")+2, val.indexOf("</a>"));
  ticker_tl[ticker_tl.length] = val;
  }
 }
 ticker_prepare();
 ticker_tick(false, true);
 }
 xmlhttp.send( null );
}
}

function ticker_tick(reset, first)
{
 if(reset){
  document.getElementById("ticker_content").innerHTML = "";
 }
 if(first){
  ticker_index = Math.round(Math.random() * ticker_tl.length-1);
  ticker_text_pos=0;
  ticker_str_length=ticker_tl[ticker_index].length;
 }
 ticker_contents='';
 ticker_row=Math.max(0,ticker_index-7);
 //window.alert("TL: "+ticker_tl[ticker_index]);
 document.getElementById("ticker_content").innerHTML = ("<a href=\"" + wgServer + wgArticlePath.replace("$1", escape(ticker_tl[ticker_index])) + "\" title=\"" + ticker_tl[ticker_index] + "\">" + ticker_tl[ticker_index].substring(0,ticker_text_pos) + "_</a>").replace("\n", "");
 if(ticker_text_pos++>=ticker_str_length)
 {
  ticker_index++;
  if(ticker_index!=ticker_tl.length)
  {
   ticker_text_pos=0;
   ticker_str_length=ticker_tl[ticker_index].length;
   if(first){
    setTimeout("ticker_tick(true, false)",3);
   }else{
    setTimeout("ticker_tick(true, false)",7000);
   }
  }else{
   ticker_index = Math.round(Math.random() * ticker_tl.length-1);
   ticker_text_pos=ticker_tl[ticker_index].indexOf("\">");
   ticker_str_length=ticker_tl[ticker_index].length;
   setTimeout("ticker_tick(true, false)",3000);
  }
 } else
  setTimeout("ticker_tick(false, false)",ticker_speed);
 
}

addLoadEvent(ticker_load);

function sajax_init_object() {
	var A;
	try {
		// Try the new style before ActiveX so we don't
		// unnecessarily trigger warnings in IE 7 when
		// set to prompt about ActiveX usage
		A = new XMLHttpRequest();
	} catch (e) {
		try {
			A=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
		} catch (e) {
			try {
				A=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
			} catch (oc) {
				A=null;
			}
		}
	}

	return A;
}
}

I'm not the author of the script. Test it before in user sub-page. :-)--Bertrand GRONDIN 23:01, 9. мај 2009. (UTC)

Тикер[уреди]

Одличан посао, баш лепо изгледа! Даје на знање да се ради.--Laslovarga 12:40, 10. мај 2009. (UTC)

Хехе, ма битно је да ради, али си га ипак ти покренуо. Ја пробао, ко зна шта све (бар оно мало што знам да копирам са других њикивести), али нисам успео.--Laslovarga 12:49, 10. мај 2009. (UTC)

Временски тикер[уреди]

Мени изгледа интересантно, много ми се више свиђа тако са сликама. Ухватио сам себе да не пратим само температуру (које још има само 3/4 броја) већ и да гледам слике, тек кад се „Буш појавио за говорницом“ онда сам прекинуо.--Laslovarga 13:01, 10. мај 2009. (UTC)

Стави обавезно, само промени Температура за: Приштину
 • Београд
 • Палић ...--Laslovarga 13:05, 10. мај 2009. (UTC)
Код мене и даље не видим цео број за температуру?--Laslovarga 13:11, 10. мај 2009. (UTC)
Не видим, рецимо пример kod 28°C, доњи део броја 2 значи доњу црту од двојке и једну трећину доњег дела круга код осмице и доњи део од C.--Laslovarga 13:28, 10. мај 2009. (UTC)
Нећу бити једно време ту, идем да гледам утакмицу--Laslovarga 15:11, 10. мај 2009. (UTC)

Одговор[уреди]

Само да питам да ли си га добио и јел ОК?--Laslovarga 20:40, 10. мај 2009. (UTC)

Волим новине, тако да испробавам све што нађем да изгледа ново и интересантно, па шта превагне. Овај није лош (једино кад нема слике онда изађе оно суво Slika..., гледао сам и оне тест верзије 1,2 и 3 такође.--Laslovarga 22:40, 11. мај 2009. (UTC)
Ок, мада увек нађем нешто да се убаци. Е, погледај ову задњу вест што сам ставио, мисли Видео негде код 1 минуте је тај клип.--Laslovarga 22:49, 11. мај 2009. (UTC)

Latinica i Ćirilica[уреди]

Da li si namerno prešao da pišeš latinicom ili ...? Mislio sam da ćemo Vikivesti pisati samo ćirilicom?--Laslovarga 22:08, 12. мај 2009. (UTC)

Упс!!! Сад сам тек видео да то ниси ти него Millbot-Beta,--Laslovarga 22:53, 12. мај 2009. (UTC)

the ticker[уреди]

One precision, to install the ticker, the user must be a sysop ⇒ You ! ;-)--Bertrand GRONDIN 22:38, 12. мај 2009. (UTC)

Извори[уреди]

Бране ти је оно одговорио. Текући шаблон је и даље проблематичан јер омогућава само један извор; а ако се остави онако како је било, онда десна страна виси. --Millosh 12:03, 22. мај 2009. (UTC)

Зашто си обрисао изворе са вести о Драгану Марићу? --Millosh 12:03, 22. мај 2009. (UTC)

Такође, мислим да је добро стављати поднаслове јер дају нове информације (информације из поднаслова су накнадно додате). --Millosh 12:03, 22. мај 2009. (UTC)

Откуд ти информација да му је одређен притвор? Пише "да ће му вероватно бити одређен притвор". Ако имаш ту информацију, додај је. Ако има нових информација о њему, тај текст би требало категоризовати и под наредни датум. Можда му треба и променити наслов у неки прихватљивији, који није једнонаменски. А можда треба то разрадити у више вести. --Millosh 12:03, 22. мај 2009. (UTC)

Шаблон[уреди]

Направићемо шаблон који ће приказивати пар кутијица са додатним информацијама, а не поделу на лево-десно. Мислим да би тако било боље. --Millosh 12:10, 22. мај 2009. (UTC)

Ако имаш свој извор, наведи га у смислу "из извора у МУП-у Србије речено је да ће..." и додај као извор "Викивести" и/или себе. То ти је оригинално извештавање. --Millosh 12:11, 22. мај 2009. (UTC)

Јуче сам био тотално преокупиран на Википедији, један шаблон ме растурао па нисам стао док га нисам завршио. Сад је ок. Оно што пише на акредитацији један од коментара:Maybe it would be better if the Serbian Wikinews and other WN projects consider installing their own accreditation process, instead of coming here to request it. да и ми направимо. Само немам појма како то иде. Ваљда Милош зна како, па онда и то да покренемо. Да сам имао ту акредитацију могао сам са CIO моје фирме да направим интервју, иначе позната политичка личност у Канади и бизнисмен, о економској кризи аутомобилске индустрије...

Промене наслова[уреди]

Да, треба мењати наслове. Мислим да се бар једном већ десило да је Милбот-Бета пробао да унесе вест са истим именом. Што се тиче "без изненађења", свакако, треба променити наслов. (Променио сам их управо.) Дакле, кад наиђеш на тако нешто (емотивно обојен наслов или недовољно јединствен наслов), свакако мењај. Верујем да у текстовима Бетиних вести има мање таквих проблема. --Millosh 11:03, 24. мај 2009. (UTC)

Најновије вести[уреди]

Ај појасни мало. Нисам баш прецизно схватио шта си тиме хтео да кажеш... --Millosh 11:04, 24. мај 2009. (UTC)

Започињање вести[уреди]

(Е, морам да бегам да радим. Одговарам ти само на ово питање, а касније ћу и на друга.) "Интернет" је у овом случају било место, а не категорија. Нисам сигуран ни где је седиште Дискавер магазина, а и цела прича је вероватно добијена из неколико извора на Интернету. Дакле, није била идеја мењати било шта. Такође, било би добро стандардизовати тај почетак потпуно... Било би добро то питање започети на Редакцији. Такође, начелно би било боље да причамо о свим стварима на Редакцији, а не на својим странама за разговор, јер се, ево, и Јован вратио, а раде ту и Ласло и Бране. Ајд, постави теме које смо расправљали нас двојица (или више нас) по различитим странама -- у засебне поднаслове на Редакцији, па да причамо сви о томе. --Millosh 11:21, 24. мај 2009. (UTC)

Ма нисам се ја вратио, ово ће бити само овако повремено. Немам баш много времена за вести... :). Али мислим да је прича на редакцији ипак ок :) --Јованвб 11:26, 24. мај 2009. (UTC)
Хехе, ок, него сам се надовезао на милошев коментар :) --Јованвб 12:04, 24. мај 2009. (UTC)

Е, да...[уреди]

Баци поглед на оригинални текст из Дискавер магазина (о руској мисији за Фобос). Текст је, по питању емотивног изражавања, катастрофа. На срећу, у таквим ситуацијама, једностанво, не мора се све превести. Значи, такав стил јесте својствен различитим високо квалитетним медијима. Али, ми имамо НПОВ као важно правило, што нам поставља знатно више стандарде по питању текстова. Верујем да ћемо, управо захваљујући томе, за неко време стећи рејтинг доброг извора информација. --Millosh 11:28, 24. мај 2009. (UTC)

Сређивање вести[уреди]

Да ли је ок онакав начин сређивања. Видим да милош спомиње повезивање ка вестима у оном мејлу. Значи да ли да и даље сређујем овако Јанковићева лако до осмине финала Ролан Гароса или можда некако другачије. Ако имаш неку сугестију ти јави :) --Јованвб 15:31, 30. мај 2009. (UTC)

Ок, од сад користим њега, али треба рећи милошу пошто на све вести додаје онај шаблон. Рећићу му да стави овај нов :) --Јованвб 16:01, 30. мај 2009. (UTC)

Vidi[уреди]

Ovo,--Laslovarga 13:25, 31. мај 2009. (UTC)

Стварно шта да радимо са овим? --Јованвб 14:59, 31. мај 2009. (UTC)
Хм, да идеја је добра. Али шта да радимо сада са овим? --Јованвб 15:26, 31. мај 2009. (UTC)

Ево овде сам пребацио

Formati slika[уреди]

JPEG (JPG) format je dovoljno dobar samo za fotografija. Za šeme, grafikove i slično gde ima manje boja, valja koristiti neki format koji nema kompresiju sa gubitkom, kao što su na primer PNG ili GIF formati (kompresija sa gubitkom dovodi do zamućenja i tzv, artefakata kompresije na takvim slikama). Valjalo bi da slike Слика:Sr.wikinews-may.JPG i Слика:Sr.wikinews-may2009-Percentage.JPG ponovo pošalješ u nekom od ta dva formata. --BraneJ 12:48, 2. јун 2009. (UTC)

Наравно да није хитно, али јесте нешто што ваља имати на уму. У принципу, ваљало би да имамо такве техничке смернице негде забележене. Видећу ових дана ако стигнем да забележим то и таква упутства негде на Вестима. --BraneJ 13:16, 2. јун 2009. (UTC)

Тражене[уреди]

Па користе се у овом шаблону, тј. користили су се. Сад сам га нешто изменио да буде у складу са коришћеним форматом. --Филип § 00:57, 4. јун 2009. (UTC)

Поздрав Миле. Ја сам корисник са википедије. Како видим, теби баш добро иде са викивијестима. Да ли би могао да направиш на википедији шаблон:Тикер који бих ја користио за потребе свог корисничког простора? Ја сам нешто покушао, али не могу. Унапријед хвала.--Boki m 11:12, 4. јун 2009. (UTC)
Mislio sam na korisničku stranu na vikipediji.--94.250.41.69 17:09, 4. јун 2009. (UTC)
Uh. Nisam se ulogovao. Sad iak jesam :)-- Boki m (razgovor) 17:10, 4. јун 2009. (UTC)
Не разумијем.-- Boki m (razgovor) 19:44, 4. јун 2009. (UTC)

Вест Дипеш Мод[уреди]

Та вест је већ била објављена овде.--Laslovarga 14:41, 13. јун 2009. (UTC)

Akreditacije[уреди]

Попричао сам са неколицином акредитованих са енглеске Викињуз и закључак је да акредитација не стиже од фондације (што сам ја до сада мислио) већ је то покренуто са самог пројекта на енглеском језику и то је само знак поверења које се тиме исказује појединим члановима. Сама техника додељивања ми баш и није позната (ваљда добијеш емајл адресу и неке још дугмиће екстра, заједно са кутијицом за акредитованог новинара). Мислим да би онда на истоветан начин и ми то требали покренути (уз Милошево вођство и благослов фондације, пошто нам је он на неки начин идејни вођа, хехе), па да доделимо акредитације заинтересованима. Шта мислиш?--Laslovarga 16:58, 14. јун 2009. (UTC)

Вести[уреди]

Управо тако, Бетине вести сам буквално преносио, само што сам стављао у ћирилицу, вести са осталих извора препричавао, а моје сам сам писао. Не знам шта је ту спорно, можда и није али онда не знам што то све напомињеш? Нема проблема, само ми кажи разлог. За Бету имамо дозволу преноса, и када сам гледао наслов неке Бетине вести на претраживачу, сви преносници су од речи до речи преносили текст, чак су и словне грешке понављали, ту потпадају Б92, Мондо, Сербијан кафе чак и Тањуг!!! Има их још да не набрајам. Ево пробај, нађи неки наслов са Бете, укуцај га у Гугл претраживач и кликни на неки од преносника вести, упореди текст чланка, на пуно места, чак су и слике исте само што су навели извор и то је то (знам да ми то не можемо зато што су нам слике са оставе).--Laslovarga 15:29, 21. јун 2009. (UTC)

Edittools tj. dodatni dugmići ispod prozora za uređivanje teksta[уреди]

Dakle, podesio sam da je isto kao na Vikipediji tj. imaš padajući meni sa izborom konteksta, a u osnovnom imaš oznake za izbegavanje transliteracije, za linkove, kategorije i sl. Ako još ne vidiš izmene, potrebno je da odeš na sledeće stranice: Mediawiki:Monobook.css, Mediawiki:Monobook.js i Mediawiki:Edittools, i uradiš potpuni reload stranice (to je SHIFT+CTRL+R u Firefox-u ili CTRL+F5 u Internet Exploreru; kompletno uputstvo imaš na primer na Mediawiki:Monobook.css. --BraneJ 08:56, 27. јун 2009. (UTC)

Слике Универзијаде[уреди]

Данас сам био до Универзитетског села и направио сам нешто слика. Надам се да ће ти помоћи. Погледај ову категорију или овај списак. --Филип § 20:55, 8. јул 2009. (UTC)

Članak o Vikipediji vs. NPG[уреди]

Što si izbacio ovaj članak iz odabranih vesti? -- Loshmi (razgovor) 15:24, 18. јул 2009. (UTC)

Izvini. Nisam video ∑(O_O;) -- Loshmi (razgovor) 15:35, 18. јул 2009. (UTC)
Ako, ako. Ovo je bitna vest. I za nas koji radimo na Vikipediji, a i šire. -- Loshmi (razgovor) 15:44, 18. јул 2009. (UTC)