Пајтић: Покрајинска власт неће дозволити уличне преврате

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

12. април 2013.
Суботица/ Србија (Beta) - Председник Владе Војводине Бојан Пајтић, поводом митинга „Стоп разбијању Србије“ у Новом Саду, изјавио је у петак да покрајинске власти неће дозволити никакве „уличне преврате“.

„Пре 25 година Војводина је срушена на улици, затим је уследило десет најтежих година за Војводину и Србију. Захтевамо да се поштују устав и закони, како би ова земља постала правна држава и од таквих захтева нећемо одустати и нећемо дозволити никакве уличне преврате“, казао је Пајтић новинарима у Суботици.

Према његовим речима, уколико су Устав и закони Србије сепаратистички, онда је и Предлог декларације о заштити уставних и законских права Војводине такодје сепаратистичка.

Пајтић је поновио да покрајинска влада тражи једино да се поштују уставна и законска права Војводине и оптужио републичко руководство да стоји иза данашњег митинга у Новом Саду.

„Уместо да републичка власт Војводину као позитиван аргумент у процесу европских интеграција, они шаљу своје присталице да протестују против владе Војводине“, рекао је Пајтић.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg