Мексико нуди бесплатно осигурање туристима

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу31. јул 2009.

Coat of arms of Mexico City, Mexico.svg

Мексико (град)-  (USA Today) У покушају да поврати туристе и смањи високу стопу криминала и умањи последице изазване свинским грипом Влада Мексика Ситија нуди бесплатно путно и здравствено осигурање од децембра.

У току недеље објављен је план који обухвата све туристе у преко 470 градцких хотела и покрива све трошкове хитне помоћ, здравствене неге у државним и приватним болницама, право на помоћ услед пљачке и одштету приликом отказивања или одлагања путовања од стране хотела.

Туристима ће се ове информације давати на аеродрому и у самими хотелима где ће добијати летке са упуством. Такође предвиђена је двадесеточасовна телефонска служба на енглеском, шпанском и другим језицима која ће одговарати на питања туриста. Ову одлуку министарства турисма, саопштио је Хуан Карлос Арнау на конференцији за новинаре.

Влада Мексика издвојила је 30 милиона долара за овај акциони план. Тиме ће се покрити трошкови медицинске помоћи у коју спада медицинско особље, кола хитне помоћи, лекови, болнички смештај али и обештећење услед крађе личних докумената и путних исправа као и личних ствари.

Након појаве свинског грип мексички хотелијари и остали угоститељски суочавали су се са великим падом пословања због драстично смањеног броја туриста. Међутим, ситуација се полако стабилизује што је допринело очувању радних места неколико десетина хиљада људи који су били пред отказом.

Главно град Мексика годишње посети преко 4 милиона страних гостију од којих је око 3,3 из САД.

Мексико је са 16.442 особе заражених А.Х1Н1 вирусом трећа по броју заражених док је са 146 умрлих на другом месту.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg