Костреш: Сиромашни смо, немамо ни јогурт да понудимо

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

12. април 2013.
Нови Сад/ Србија (Beta) - Заменик председника Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Бојан Костреш пожелео је добродошлицу свима који из целе Србије долазе на митинг у Нови Сад, али се извинио што овај пут „немамо јогурта да им понудимо“.

„Војводина је толико опљачкана да више немамо шта да им понудимо. Али их молимо да се у овом нашем граду и Војводини понашају онако како би желели да се њихови гости понашају у њиховом граду“, рекао је Костреш на конференцији за новинаре.

Он је додао да ни митинг опозиције, као ни било који други до кога би евентуално могло да дође, неће уплашити ЛСВ нити скренути с њене идеје да се бори за пуну аутономију Војводине у оквиру Србије, која значи законодавну, извршну, судску власт, изворне приходе и имовину гарантоване Уставом.

„Опозиција да није нашла овај разлог, нашла би неки други, јер покушавају да промене војвођанску власт“, казао је Костреш и додао да његова странка није била консултована око израде Предлога декларације о заштити уставних и законских права Војводине, због које се организује данашњи митинг.

Костреш је додао да ће питање неусаглашавања Предлога декларације бити расправљено унутар владајуће коалиције у покрајини.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg