Корисник:MikyM/Наручи вест

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Wikinews-logo moresquared.png

Добродашли на пројекат Наручи вест, намењен корисницима који имаји вест, али не и времена да је у потпуности напишу. На овој Страници можете нас позвати да извештавамо о неком догађају или дешавању.

Ово није место за постављење питања или покретање дискусија везаних за постојеће делове Викиновости. За то посетите Трг

Wikinews-logo moresquared.png

Пре него што затражите жељено извештавање, прегледајте архиву како би сте били сигурни да тражена вест није већ написана.


Придружи се Викиновостима

О Викиновостима
Контактирајте нас

Festival caja Nis[уреди]

Викицитати

„06.Medjunarodni Festival lekovitog, aromatičnog i začinskog bilja 04. – 08. februar 2009. god. Niš


Poštovani,

Obavestavamo Vas da ce se tradicionalni 06. FESTIVAL ČAJA održati od (sreda) 04. do (nedelja) 08. februara 2009.godine u Nišu u prostoru Belog Hola Kluba Vojske. Festival je promotivno-edukativnog karaktera i deo je velikog projekta FPA "Živeti sa prirodom" koji je podržan od Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva ekologije Vlade Republike Srbije.

Sta nas ocekuje na festivalu :

Na festivalu će biti organizovane tribine u saradnji sa stručnim i ekološkim udruženjima, predavanja, prezentacije, promocije, sastanci sa odgovarajucim institucijama. Na festivalu se izlažu proizvodi od lekovitog, aromatičnog i začinskog bilja, kao što su čajevi za uživanje, lekoviti čajevi, razni začini i proizvodi od njih, kozmetički, medicinski i drugi proizvodi od lekovitog i aromatčnog bilja, ambalaža za iste i drugi proizvodi, literatura, časopisi... Festival je prodajnog karaktera. Ulaz za posetioce je besplatan, a radno vreme festivala je od 09.00h. do 18.00h.

Na 06. Festivalu Čaja, tradicionalno održaće se takmičenje za dodelu priznanja NAJ ČAJ, Naj dizajn, najbolji nastup, inovaciju. Svi učesnici dobijaju zahvalnice za učešće. Pobednici u kategorijama pored plaketa i umetnički rad "Zlatni čajnik".

Osnovni CILJ ove jedinstvene manifestacije je da upozna poslovnu i širu javnost sa raspoloživim prirodnim resursima i obimu njihove eksplatacije u Srbiji; kvalitetom, asortimanom i posebnim odlikama lekovitog,aromaticnog bilja koje je prisutno na tržistu; podstakne ostvarivanje regionalne i medjunarodne saradnje; doprinese povećanju plasmana proizvoda, izvozu na ino-tržište; većoj upotrebi lekovitog i aromaticnog bilja u domaćinstvima i da u saradnji sa rukovodstvom Grada Niša,nadleznim,ali uspavanim Upravama,podstakne da i na ovaj način uzmu aktivno učešće u ostvarivanju misije «za humanije gradove i zdraviji zivot u njima».

Za sve informacije možete se obratiti Advertise management-u FILM PUBLIK ART Bul.dr Zorana Djindjića 6-8, 18 000 NIŠ www.filmpublikart.net

({{{2}}})

Јесте ли нешто урадили с овим? Ако постоји извор, сматрам да овакве вести треба објављивати. --Millosh 07:20, 14. мај 2009. (UTC)

X Међународни фестивал дечјег стваралаштва "Деца у Лужници"[уреди]

Викицитати

подебљан текст Под покровитељством Школске управе Ниш и општине Бабушница, Основна школа “Светозар Марковић”- Љуберађа расписујeНАГРАДНИ КОНКУРС


За X Међународни фестивал дечјег стваралаштва из ликовне културе и матерњег језика

Теме:

  1. Ђаци пешаци
  2. Тема по слободном избору

Право учешћа на конкурс имају сви ученици од првог до осмог разреда основних школа.Радови из матерњег језика морају бити у три примерка до три куцане стране и потписани са пуном адресом ученика и телефоном, а ликовни радови у оригиналу – један. Један ученик може послати већи број радова на конкурс. Конкурс је отворен од 01. фебруара до 25. априла 2009. године. О резултатима конкурса сви ученици ће бити обавештени преко средстава информисања, а награђени лично. Конкурсом је предвиђено 12 главних награда, ( по 6 награда за млађи и старији узраст из оба наведена предмета), које ће бити додељене на централној манифестацији, која ће се одржати 15. маја 2009. године у Љуберађи. Радови се не враћају са конкурса. Ученици могу слати радове на следећу адресу:

ОШ “ Светозар Марковић” – 18 217 Љуберађа

са назнаком за

X Међународни фестивал дечјег стваралаштва “ Деца у Лужници ”.


Организациони одбор Културни догађај број један на простору општине Бабушница,који из године у годину окупља све већи број учесника Фестивала, како из Србије, тако и из других земаља: Бугарска,Грчка,Румунија,Мађарска,Немачка,Босна и Херцеговина,Република Српска,Македонија,биће их још на овом и наредним Фестивалима. На сам Фестивал пристиже у просеку око 3.000 радова ученика основних школа и по броју радова ово је једна од највећих смотри дечјег стваралаштва у Србији. Фестивал помажу многи пријатељи,будите и Ви међу њима. Наравно ту су и дечји писци,ствараоци за децу,луткарско позориште из Ниша,лист за децу Невен,многи независни медији,једино РТС ћути, овакав фестивал до сада редакцији РТС није био ѕанимљив.А занимљиво је да се вест о Фестивалу објављује на бугарској,грчкој, румунској телевизији,осим на РТС-у.Ваљда ће и редакција РТС прогледати једног дана. Хвала свим медијима,како писаним,тако и електронским који прате дешавања на овом Фестивалу.Хвала и онима који ћуте о нама. Нарочито се јавно захваљујемо медијима у Војводини,Нишавском,Пиротском и Тимочком округу,Просветном прегледу,као и Интернет крстарици.

Организациони одбор

({{{2}}})

В. претходно поглавље. --Millosh 07:48, 14. мај 2009. (UTC)