Евакуисано 7.600 људи, најугроженији Обреновац

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Дичина, Шарани, Горњи Милановац
Слика: Михаило Јовановић.

16. мај 2014.
Обреновац/ Србија (Beta) - Из поплављених подручја у Србији евакуисано је 7.250 особа, а најугроженији су становници Обреновца, где је 90 одсто територије под водом, саопштено је у петак из Министарства унутрашњих послова.

На територији Србије угрожено је 1.388, а поплављено 936 објеката, последњи су подаци МУП.

У Обреновцу је евакуисано око 2.500 људи, упућено је више од 200 захтева за евакуацију, а код хотела „Обреновац“ налази се више аутобуса у случају масовне евакуације.

Затворен је мост Сурчин-Обеновац, а у тој општини нема електричне енергије.

У Свилајнцу је у току евакуација људи из кућа пошто је скоро цео град, због изливања реке Ресаве, под водом, а критично је и Убу, Параћину и Смедеревској Паланци.

У Обреновцу је ангажовано 1.500 припадника Ватрогасно-спасилачких јединица, полиције, жандармерије, ПТЈ и Војске Србије, а тамо је и премијер Александар Вучић и министри Никола Селаковић и Небојша Стефановић.

На територији целе Србије ангажовано је више од 4.500 хиљаде припадника тих јединица са 441 возила, 7 хеликоптера, већим бројем аутобуса и борбених возила, 100 пумпи, 80 чамаца.

У Војводини нема опасности од изливања великих река, али се због наглог пораста водостаја Саве од данас спроводе мере ванредне одбране од поплава на 120 километара тог водотока.

Помоћ грађанима угрожених подручја шаљу компаније и удружења привредника у Србији, а београдске општине организовале су прикупљање помоћи.

Влада Србије прогласила је јуче ванредну ситуацију у земљи због поплава, а МУП је навео да заинтересовани који желе да упуте помоћ угроженима у ванредној ситуацији могу уплатити новац на наменски динарски предрачун Владе Србије број 840-3546721-89, сврха уплате: за отклањање ванредних околности-поплаве.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg