Београд: „Serbia open” од 1. до 9. маја на теренима СРЦ „Милан Гале Мушкатировић”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

26. март 2010.
Београд/ Србија

Тениски турнир „Serbia open” одржаће се од 1. до 9. маја на теренима Спортско-рекреативног центра „Милан Гале Мушкатировић”, најављено је на данашњој конференцији за новинаре у Старом двору. Према речима градоначелника Драгана Ђиласа, Београд је прошле године први пут ушао на мапу великих тениских турнира захваљујући заједничком ангажману компаније „Family sport”, Новака Ђоковића, „Телекома” и града.

– На турниру је било угледних гостију који су могли да пренесу праву слику о нашем главном граду онима који ће у будућности посетити Београд и инвестирати у њега. Иако je организован у најкраћем могућем року, прошлогодишњим турниром можемо да се подичимо, и верујем да ће ове године бити још бољи, са бољим играчима, па ће Новаку Ђоковићу бити теже да победи. Захваљујући нашем заједничком раду, успели смо да једном делу Београда дамо потпуно нов изглед, чиме можемо да се похвалимо. Ускоро ће кренути и реконструкција базенског дела спортског центра, као и обнављање „Бетон хале”, која је враћена граду у надлежност, тако да ће Београд добити сјајан комплекс као део пројекта „силаска на реке”, о којем се деценијама само причало – казао је Ђилас.

Директор турнира Горан Ђоковић изразио је захвалност градоначелнику, општини Стари град и бројним спонзорима, посебно „Телекому”, али и свим комуналним службама које су ванредним напорима учиниле да прошлогодишњи турнир буде одлично и величанствено организован. Доказ за то јесте и признање АТР-а да је „Serbia open” био најбоље организован турнир у категорији „ATP world tour 250”.

Поред другог играча света Новака Ђоковића, те Троицког, Типсаревића и Зимоњића, публика ће ове године моћи да види и бројне тенисере из самог светског врха, међу којима Изнера, Вавринку, Кверија, Карловића, Андрејева. Квалификациони мечеви играју се 1. и 2. маја, а 3. маја стартује главни жреб. Да би се тенис приближио широј популацији, улазнице ће се наплаћивати само за централни терен, док ће за остали део комплекса улаз бити слободан.

Извор[уреди]