Београд: „Зеленило” урадило десет одсто више од плана

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


27. децембар 2009.
Београд/ Србија

ЈКП „Зеленило – Београд”, у оквиру редовног, текућег и инвестиционог одржавања урадило је десет одсто више послова него што је предвиђено планом овог предузећа, рекао је Радован Драшкић, директор ЈКП „Зеленило – Београд”.

– Наш партнер у овом послу је град Београд, ми радимо за становнике Београда, и у смислу реконструкције, санације и повећаног нивоа одржавања зелених површина физички смо урадили десет одсто више од планираних активности, а квалитативно унапредили и више од тога. Међу највеће послове убраја се потпуна реконструкција Вождовачког парка, коме је после 50 година поново враћен првобитни изглед, у Блоку 22 је изграђен потпуно нови парк, уређење зелених површина у насељу „Сава Ковачевић”, Блоку 33, Краљевачкој улици, на Видиковцу и Раковици. Ушли смо у стамбена насеља како смо и најављивали и радили на пројектима који су веома важни за њихове становнике – казао је Радован Драшкић.

Према речима директора ЈКП „Зеленило – Београд”, овај тренд ће се наставити и идуће године, а поред наставка изградње и уређења зелених површина у стамбеним насељима, предвиђа се и реконструкција Ташмајданског и Пионирског парка.

Извор[уреди]