Београд: „Дани европске баштине” на Вождовцу

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


15. септембар 2010.
Београд/ Србија

У оквиру туристичко-културне манифестације „Дани европске баштине”, општина Вождовац ће свим Београђанима понудити програм „Један дан на Авали” и „Културно-уметничко наслеђе”.

Пешачка тура „Један дан на Авали” најављена је за петак, 17. септембар. Излетници ће кренути од Планинарског дома „Чарапићев брест” до извора хладне воде, римских бунара, споменика Незнаном јунаку, „Митровићевог дома”, Авалског торња и поново до Планинарског дома „Чарапићев брест”. Шетња са водичима Планинарско-смучарског друштва „Авала” подразумева и посету Авалском торњу (карте се купују на благајни торња). Код Планинарског дома „Чарапићев брест” биће омогућена обука у слободном пењању и оријентирингу. Планинарски дом „Чарапићев брест” и Планинарско-смучарско друштво „Авала” имају и тренере за мале спортове (кошарка, одбојка, мали фудбал, пикадо, надвлачење конопцем), који ће бити на располагању свим учесницима. За све заинтересоване обезбеђен је превоз у 10 часова испред зграде општине Вождовац, Устаничка 53. Све остале грађане који буду дошли сопственим превозом или редовним линијама ГСП-а (401, 403, 405, 407, 408), испред „Чарапићевог бреста” чекаће планинарски водичи који ће организовати пешачке туре све до 18 часова.

Програм „Културно-уметничко наслеђе” биће одржан у суботу, 18. септембра. У организацији Туристичке организације Вождовца у Спортском центру „Вождовац” на Бањици, Црнотравска 4, са почетком у 18 часова културно-уметничка друштва „Лира фолклор”, „Војвода Степа”, „Милан Милићевић”, „Радост” и ОШ „Веселин Маслеша” представиће песме и игре народа Србије. Програм ће трајати до 21 час.

Истог дана у холу Спортског центра биће постављена изложба икона, која ће бити отворена од 17 до 21 час. Детаљне информације могу се добити на број 2457-931, на који се сви заинтересовани могу и пријавити.

Извор[уреди]