Београд: „Грочанске свечаности” почињу вечерас

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


30. јул 2010.
Београд/ Србија

Традиционална културно-забавна манифестација „Грочанске свечаности” почиње вечерас и трајаће до недеље, 1. августа. Свечано отварање је у 20 часова испред општине Гроцка, када ће публика моћи да ужива у богатом културно-уметничком програму и избору најбоље ракије кајсијеваче.

У оквиру ове манифестације оджаће се и ликовна колонија, саветовање пољопривредника и воћара, као и пропратне изложбе воћа и поврћа.

Други дан обележиће такмичења у атлетици, фудбалу, одбојци на песку, стрељаштву и шаху, а први пут у њима ће учествовати и особе са инвалидитетом. Од 16 часова почиње представа „Аладин и лименка” у извођењу еколошке групе „Какаду”, а од 17 часова представиће се деца Предшколске установе „Лане”. Од 19.30 је смотра културно-уметничких друштава. Истог дана од 23 часа на обали Дунава организује се и „Хаус парти”.

Најзанимљивији програм очекује се у недељу, 1. августа, када је заказно такмичење риболоваца и надметање у спремању рибље чорбе, „Златни котлић Дунава”. Свечано затварање овогодишњих свечаности почиње у 19 часова естрадним програмом, проглашењем најбоље рибље чорбе, а на крају програма посетиоци ће бити у прилици да уживају у ватромету.

За организацију ове манифестације општина је ове године издвојила око три милиона динара.

Извор[уреди]