Београд: Школско првенство Савског венца у атлетици

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

28. април 2010.

Beograd / Srbija (www.beograd.rs) На стадиону „Црвене звезде” у петак, 30. априла, с почетком у 11.30 часова, одржаће се Првенство основних и средњих школа Савског венца у атлетици. Очекује се учешће око 300 такмичара из шест основних и 11 средњих школа са Савског венца, који су то право стекли најбољим резултатима на својим школским такмичењима.

Учесници ће се такмичити у шест узрасних категорија, посебно у мушкој и женској конкуренцији, а први ће на стазу и скакалишта изаћи они најмлађи, ученици првих и других разреда основних школа, да би се потом такмичили све старији и старији основци. Око 12.30 сати на борилишта излазе најстарији основци и средњошколци, а такмичење се око 14 часова завршава штафетним тркама репрезентација основних и средњих школа.

У сарадњи са Атлетским савезом Србије и Атлетским клубом „Црвена звезда” такмичење организују Савез спортова и општина Савски венац, која је обезбедила медаље и дипломе за најбоље појединце који ће је представљати на градском првенству, а пехаре за најбоље школе у екипној конкуренцији.

Улаз је бесплатан, а за публику ће бити отворене западне капије стадиона „Црвене звезде”.

Извор[уреди]