Београд: Школа сликарства, иконописа, стрипа и графике од данас у „Дринки Павловић”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


9. август 2010.
Београд/ Србија

У Основној школи „Дринка Павловић” данас је отворена Школа сликарства (уље на платну), иконописа, стрипа и графике. Присутне родитеље и ученике поздравио је Немања Радовић, помоћник секретара за спорт и омладину. Пријатељи деце Београда организују програм, а покровитељ је Секретаријат за спорт и омладину.

– Секретаријат за време овог летњег распуста финансира више од 150 програма које реализују спортски центри и омладинске организације. Поред тога, ученици сваке среде могу бесплатно да дођу на базене, али и да учествују у другим програмима на отвореном. Драго ми је што распуст проводе учествујући у бројним радионицама и што своје слободно време користе на квалитетан начин. Програме ћемо подржавати и следеће године. Предност ћемо дати онима који задовоље потребе деце, али се надам да ћемо их проширити и на оне за које ученици покажу интересовање, а које до сада нисмо финансирали – рекао је Немања Радовић, помоћник секретара за спорт и омладину.

У раду школе, која ће трајати до 20. августа, учествоваће око 130 ученика основних и средњих школа, узраста од 13 до 17 година. Са њима ће, три сата дневно, радити магистар графике Мирјана Филиповић и дипломирани сликари Александар Курузовић, Драган Марковић, Мирјана Ђошић и Драгиша Бушић. Програм је бесплатан за сву децу.

Извор[уреди]