Београд: Ускршњи концерт и изложба бојених јаја за децу оболелу од рака у суботу у Старом двору

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

1. април 2010.
Београд/ Србија

Дечји хуманитарни концерт и продајна изложба бојених јаја одржаће се у суботу, 3. априла, у 12 часова у Старом двору. Сав приход намењен је почетку реконструкције родитељске куће „Докторова кула” у оквиру Клиничког ценра Србије, у којој ће боравити родитељи из унутрашњости чија се деца у околним болницама лече од рака. Акцију организује Национално удружење родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) у сарадњи са Републичким заводом за здравствено осигурање, а покровитељ је град Београд. Према проценама реконструкција ове куле коштаће око милион евра, а први родитељи у њу би могли да уђу већ крајем године.

На хуманитарном концерту у суботу у подне наступиће Дечја филхармонија и хор „Чаролија”, а у 13 часова ће почети продајна изложба ускршњих јаја. Њих су осликали познати сликари и дизајнери Србије – Сузана Перић, Слободанка Ракић-Шефер, Љиљана Гашпаровски, Мића Трнавац, Душанка Савић-Арацки и други, као и хоспитализована деца која се лече од рака. У оквиру исте акције сутра ће се одржати дружење познатих глумаца и музичара са децом која се лече од рака у болницама Београда, Новог Сада и Ниша. Они ће бојити јаја и делити пакетиће које су даровале компаније „Соко Штарк” и „DexyCo”, како би деци овај дан учинили пријатнијим и срећнијим.

Град је већ помогао адаптацију родитељске куће код Института за мајку и дете Србије „Др Владан Чупић” са 2,9 милиона динара за прикључак на даљинско грејање и два милиона динара за грађевинско земљиште, а два милиона динара је дала и Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда. То је једна у низу акција које град спроводи помажући онима којима је то потребно.

Извор[уреди]