Београд: Трибина у општини Младеновац о категоризацији приватног смештаја и подстицању развоја сеоског туризма

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

11. јун 2010.
Београд/ Србија

Трибина на тему „Категоризација приватног смештаја, угоститељских објеката и унапређење сеоског туризма” одржана је у општини Младеновац. Организатор трибине је Туристичка организација Младеновца у сарадњи са Секретаријатом за привреду, а циљ је упознавање са условима за развој сеоског туризма у рубним деловима града Београда

Заменица градског секретара за привреду Станија Вишекруна овом приликом представила је Београд као туристичку дестинацију која може да понуди широк асортиман производа и услуга, захваљујући положају, културно-историјском и амбијенталном наслеђу.

– Сеоски туризам у свету је све популарнији, а код нас постоје услови за унапређење овог вида туризма. Становништво на породичним газдинствима, које се бави пољопривредом, може да понуди услуге приватног смештаја, домаће кухиње и низ допунских садржаја, што би привукло већи број туриста, а у крајњем циљу би се стварали услови за додатне приходе у сеоским домаћинставима. Перспектива Београда је у пољопривреди и туризму с обзиром на то да су ове две гране уско повезане, ослањају се једна на другу и заједнико им је – село, рекла је Станија Вишекруна.

Младеновац са својом околином, богатом природним лепотама, познатим бањама и минералним водама, културно-историјским споменицима у непосредној близини Космаја и надомак Београда, има све услове за развој бањског и сеоског туризма. На том простору становништво које се бави пољопривредом, у оквиру свог домаћинства, разноврсним услугама и додатним садржајима може да задовољи потребе савременог туристе.

– За успешан развој туризма на селу, потребно је и извршити категоризацију објеката за смештај јер објекти који се издају туристима морају да испуњавају одговарајуће санитарно-техничке услове и да буду разврстани у одговарајуће категорије, нагласила је Станија Вишекруна.


Извор[уреди]