Београд: Организација саобраћаја и режим рада линија јавног градског превоза током радова на мосту „Газела”

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

28. јун 2010.
Београд/ Србија

Секретаријат за саобраћај саопштио је да радови на мосту „Газела” почињу 1. јула. Током радова на мосту за саобраћај ће бити затворене излазне рампе ка Кнеза Милоша и Топчидерској звезди и улазне рампе из Савске и Булевара војводе Мишића.

Алтернатива затвореној улазној рампи из Савске улице ка „Газели” из смера Калемегдана је следећа: Карађорђева, Немањина, Кнеза Милоша, улазна рампа на мост „Газела” или Карађорђева, Савска, Милоша Поцерца, Кнеза Милоша, улазном рампом на мост „Газела”. Алтернатива затвореној улазној рампи из Булевара војводе Мишића ка „Газели” из смера Београдског сајма је следећа: Булеваром војводе Мишића до раскрснице са Дринском и даље Савском и Карађорђевом ка Старом савском мосту или Сарајевском и Гаврила Принципа ка Бранковом мосту.

Алтернатива затвореној излазној рампи са „Газеле” ка улици Кнеза Милоша је следећа: искључење са моста на излазној рампи у Савску ка Железничкој станици, затим Дринском, Сарајевском, Вишеградском и лево у Кнеза Милоша или аутопутем до петље Аутокоманда, затим искључење у Булевар ослобођења ка Славији, кружни ток Славија, Немањина и десно у Кнеза Милоша.

Од 1. јула биће дозвољено лево скретање из Вишеградске у улицу Кнеза Милоша.

Алтернатива затвореној излазној рампи са „Газеле” ка Топчидерској звезди је следећа: аутопутем до петље Аутокоманда, затим искључење ка кружном току на Аутокоманди, Др Милутина Ивковића, Кнеза Александра Карађорђевића и лево у Војводе Путника ка Топчидерској звезди. У улици Гаврила Принципа, од раскрснице са улицом Михајла Богићевића до Црногорске, од 1. јула биће уведен једносмерни режим саобраћаја ка Бранковом мосту.

Током радова, на петљи код Хитне помоћи биће забрањен саобраћај за сва возила, осим за возила јавног превоза, возила хитних служби и возила градских комуналних предузећа.

Секретаријат за саобраћај апелује на суграђане да у току трајања радова на аутопуту максимално користе возила јавног превоза како би се умањиле гужве у зони радова и на алтернативним уличним правцима.

Извор[уреди]