Београд: Од понедељка радови на Булевару краља Александра од 8 ујутру до 22 часа

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

19. март 2010.
Београд/ Србија

Александар Бијелић, градски менаџер, обишао је данас градилиште у Булевару краља Александра. Од Вуковог споменика до улице Господара Вучића обнавља се комплетна инфраструктура, а у реконструкцији ове улице, поред градских комуналних предузећа – „Водовода и канализације”, „Београдских електрана” и „Зеленила”, учествују и „Електродистрибуција Београд” и „Телеком”.

Градилиште су обишли и Дејан Васовић, градски менаџер, Марко Благојевић, директор Агенције за инвестиције, директори градских комуналних предузећа, као и Милан Поповић, председник општине Звездара.

Бијелић је подсетио да је потез од Вуковог споменика до улице Господара Вучића подељен у четири деонице и да радови напредују по плану.

– Задовољан сам динамиком радова, а у неким деловима смо и премашили послове који су планирани за март. На градилишту је више од 70 машина и више од 150 радника, а на састанку са свим учесницима у обнови булевара договорили смо се да од понедељка уведемо радно време од 8 сати до 22 часа, јер сматрамо да овако лепо време треба што боље искористити – рекао је Александар Бијелић.

Говорећи о досадашњој динамици радова, градски менаџер казао је да је на деоници 4, од Господара Вучића до Батутове улице, већ постављено 100 метара новог магистралног топловода, који ће знатно побољшати квалитет грејања. Исти послови од понедељка почеће и на сектору 3, који је са 720 метара најдужи у булевару. На појединим деловима комплетно је завршена подземна инфраструктура, а у току идуће недеље очекује се и да радници „Електродистрибуције” почну са спуштањем каблова испод нивоа земље.

Милан Поповић, председник општине Звездара, рекао је да је веома задовољан динамиком радова у булевару.

– Овим радовима показујемо да не мора све да буде траљаво, лоше и прескупо, већ да квалитетним радом и добром организацијом посао можемо урадити ефикасно, брзо и добро. Иако смо у почетку били забринути, показало се да саобраћај функционише веома добро. Када обнова улице буде завршена, верујем да ће Звездарци и Београђани имати разлога да буду поносни на свој булевар – истакао је Милан Поповић.

Извор[уреди]