Београд: Градоначелник Драган Ђилас присуствовао жребу за Европско првенство у рукомету

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

12. април 2010.
Београд/ Србија

У Старом двору данас је одржан квалификациони жреб за учешће на Европском првенству, које ће се од 17. до 29. јануара 2012. године одржати у Београду, Новом Саду, Нишу и Вршцу. Пре одређивања квалификационих група, чланове рукометне репрезентације Србије примио је Драган Ђилас, градоначелник Београда.

– После европских првенстава у кошарци и одбојци, као и организације Универзијаде, наша земља домаћин је Европског првенства у рукомету. Убеђен сам да ћемо, као и до сада, овај спортски догађај организовати на врхунском нивоу. Овом послу треба приступити реално, тако да организација задовољи све стандарде, а да што мање кошта. Надам се да ће ово такмичење помоћи нашој рукометној репрезентацији да преброди кризу и да поново постане врхунска екипа. За нас је веома важно да Београд посети што већи број људи који ће одавде понети добре утиске, али и током боравка потрошити одређену количину новца – рекао је Драган Ђилас.

На Европско првенство директно су се пласирали Француска као актуелни шампион и Србија као домаћин. Осталих 37 екипа бориће се за слободних 14 места.

Министарка омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић рекла је да je организација овог такмичења велика част, али и обавеза за нашу земљу.

– Организација овог првенства од изузетног је значаја за Београд и Србију, не само у спортском већ и у културном и привредном смислу – истакла је министарка Самарџић-Марковић.

Заједно са представницима Европске рукометне федерације у Београд је стигао и велики трофеј, који ће 2012. добити победничка екипа.

Извор[уреди]