Београд: Градоначелник Ђилас присуствовао подели 10.000 садница белог бора и смрче у Кнез Михаиловој

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

21. март 2010.
Београд/ Србија

У присуству више стотина грађана, Драган Ђилас, градоначелник Београда, поводом Светског дана шума учествовао је данас у Кнез Михаиловој улици у бесплатној подели 10.000 двогодишњих садница белог бора и смрче. Акцију, чији је циљ скретање пажње на значај повећања шумовитости земље, организовало је ЈП „Србијашуме”. У подели садница, заједно са запосленима овог јавног предузећа учествовали су и Момчило Којић, председник Управног одбора „Србијашума” Саша Орловић, директор Управе за шуме у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, Александар Шапић, помоћник градоначелника и Горан Триван, градски секретар за заштиту животне средине.

Градоначелник се у име града и свих Београђана захвалио ЈП „Србијашуме” на овој акцији и нагласио да град Београд са овим предузећем има веома добру сарадњу.

– Много је Београђана дошло данас да би добило ове саднице што показује да постоји велика свест наших суграђана о важности очувања шума. Град планира да са ЈП „Србијашуме” покрене велику акцију пошумљавања делова Београда, ја сам сигуран да ћемо постићи добре резултате и да ће наша деца расти како уз старе, тако и уз нове шуме – рекао је градоначелник Ђилас.

Момчило Којић, председник Управног одбора „Србијашума” рекао је да ово предузеће традиционално обележава Светски дан шума и да се овогодишња акција, у којо је учествовало више стотина грађана показала као потпуно оправдана.

– Ова акција има за циљ да повећа свест о значају шума и да упозори грађане да сви треба да учествујемо у очувању животне средине. Акција ће бити поновљена и у новембру, када будемо обележавали Светски дан чистог ваздуха – рекао је Момчило Којић.

Он је нагласио да је циљ „Србијашума” да се шумовитост Србије повећа на оптималних 41,4 одсто и изразио наду да ће данашње саднице украсити бројне паркове и дворишта широм града и тако ојачати „плућа Београда”.

Извор[уреди]