Београд: Водостаj Саве и Дунава у порасту, али без опасности по грађане и објекте

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

25. јун 2010.
Београд/ Србија

Иван Карић из ЈВП „Београдводе” рекао је да су екипе овог предузећа током ноћи и јутра биле посебно ангажоване на територији општине Обреновац.

– Током ноћи нарочито је била драматична ситуација у сливу реке Колубаре у висини села Велико Поље, где смо реаговали на неколико места, заједно са Управом за ванредне ситуације МУП-а, ватрогасцима и представницима општине Обреновац. Постављена је нова количина џакова, али повољна је околност што је у току ноћи на тој локацији дошло до пада водостаја за неких 30 центиметара и враћања Колубаре у своје корито. Нешто већи пад водостаја је на локацији Бели брод, где је током протеклог дана и ноћи дошло до пада водостаја за више од два метра, а ситуација се прати и на Тамнави. Сава и Дунав су у порасту за 26 центиметара, али за сада нема опасности за грађане и објекте – рекао је Иван Карић из ЈВП „Београдводе”.

Бранко Смиљанић, командант Градског штаба за елементарне непогоде, рекао је да је градски и општински штабови надзиру све насипе и критичне тачке, односно најниже делове града, на којима би евентуално могло да дође до плављења.

Извор[уреди]