Београд: Амерички стручњаци задовољни степеном развоја зоохигијене у Београду

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

15. април 2010.
Београд/ Србија

Семинар о добробити животиња и савременим правцима решавања проблема напуштених животиња на хуман начин, који се под покровитељством Министарства пољопривреде одржао у Кладову, показао је да је размена искустава у овој области од великог значаја за даљи развој зоохигијене у Београду. Амерички и српски експерти упоредили су стање у једној и другој земљи и у интерактивном односу дали нека могућа решења.

Елдон Уленхоп, продекан Факултета ветеринарске медицине у Ајови, истакао је да је веома задовољан одржаним семинаром и да су наши стручњаци са доста знања учествали у његовом раду. – Интерактиван однос током семинара јесте оно за шта дајем све комплименте вашим стручњацима. Такав метод повезује људе и омогућава напредак у овој области. Много дијалога и дискусија и укључење јавности прави су пут за свеобухватно решавање овог проблема како код нас тако и код вас, истакао је Уленхоп. Оно што смо имали прилику да видимо у Раковици даје нам уверење да сте на добром путу и да треба тако да наставите. У порећењу са нашим азилима ваш спада међу боље, особље је изузетно и брига о животињама на завидном нивоу, нагласио је Уленхоп.

Према његовим речима, сарадња ће се наставити, а у крајњој инстанци Београд би могао и да се збратими с неким од градова у Ајови, с посебним акцентом на област зоохигијене и добробити животиња.

Владимир Терзин, помоћник градског секретара за комуналне и стамбене послове, истакао је да су бенефити семинара вишеструки као и да се нада да ће се сарадња са америчким стручњацима наставити.

Извор[уреди]