Београд: Акција „Пешачењем до здравља” сутра на Авали

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


10. септембар 2010.
Београд/ Србија

Планинарски клуб „Балкан” организује сутра на Авали међународну акцију „Пешачењем до здравља”, у којој ће учествовати планинари, рекреативци и грађани из земље и иностранства. Покровитељ је Секретаријат за спорт и омладину.

Циљ акције је да се омасови планинарство у нашој средини и у исто време промовише Авала и Београд, истакла је председница клуба ПК „Балкан” Миланка Арсић, на конференцији за новинаре. Према њеним речима, учешће у акцији су потврдили гости из Словеније, Бугарске, Македоније, Републике Српске и Србије.

– Окупљање планинара заказано је за сутра до 9.30 сати, код Спомен-парка у Јајинцима, одакле ће се кренути на брдо Торлак, па преко Кумодража, Голог брда и Белог Потока до споменика Незнаном јунаку и торња на Авали, где ће се учесницима скупа, уз бесплатан чај, представити све знаменитости у том делу града. Предвиђено је да тура у дужини од 12 километара траје четири сата – навела је Арсићева.

Представник Сектретаријата за спорт и омладину Драган Ћирић истакао је да град традиционално помаже акције које за циљ имају промоцију здравља, али и самог града. Он је позвао суграђане да се у што већем броју прикључе планинарима и препусте се уживању у природи.

Извор[уреди]