Београд: Акција пијаца за подстицај пољопривредника

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


28. август 2009.
Београд/ Србија

ЈКП „Градске пијаце” покренуле су иницијативу подстицања пољопривредне производње и обезбеђивања што квалитетније и разноврсније робе на београдским тезгама. Кванташка и друге градске пијаце, наиме, у сарадњи са локалним самоуправама, позивају индивидуалне пољопривредне произвођаче, удружења, земљорадничке задруге и предузећа која се баве производњом воћа и поврћа да искористе техничке, организационе и логистичке капацитете пијаца. Кванташка пијаца може да помогне у најадекватнијем пласману робе на тржиште тако што у сваком тренутку има податке о томе колико је које робе потребно у Београду и Србији, шта где недостаје, па произвођачи могу да знају где да робу усмеравају и тако ефикасније послују.

– Сматрамо да је у време економске кризе нужно да свако максимално искористи сопствене капацитете и колико год може допринесе ублажавању њених последица. Ову акцију покренули смо управо ради тога – користимо савремене пословне моделе и технологију да бисмо грађанима омогућили да дођу до квалитетних, здравих и безбедних производа, а истовремено помажемо наше клијенте, односно произвођаче и продавце робе на пијацама. На тај начин покушавамо да преузмемо иницијативу и свој део одговорности за комплетан економски ланац у који смо укључени – рекао је Драган Пушара, директор ЈКП „Градске пијаце”.

Ово је само једна у низу акција ЈКП „Градске пијаце” са истом сврхом. Претходно је покренут мониторинг квалитета робе на пијацама, најављена је регистрација и обележавање порекла намирница, започет је пројекат пијаце – тргови, а развија се и концепт стварања велетржнице од садашње Кванташке пијаце, која би постала једна од кључних инвестиција и подстицај производњи и трговини у региону.

Извор[уреди]