Јосип Броз оснива Комунистичку партију

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу21. новембар 2009.

Срп и чекић

Нови Сад/ Србија (Бета/Serbiancafe vesti) Комунистичке партије у Србији могле би ускоро да буду уједињене у једну, на чијем челу ће бити Јосип Јошка Броз, унук некадашњег југословеског председника и лидера комунистичког покрета у Југославији Јосипа Броза Тита.

Сутра у Новом Саду је конгрес уједињења са Социјадемкратском партијом Војводине. СДПВ окупља домицилне грађане Србије, али и мноштво избеглих са подручја бивше СФРЈ.

—изјавио је Броз агенцији Бета

Новој партији пришла је и Нова комунистичка партија изЗрењањина, а Броз се нада да ће се у Комунистичкој партији окупити свих 14 странака те оријентације које делују у Србији и да ће лако сакупити потписе за регистрацију. Према његовим речима, услов заинтересованих за КП је био да он води партију.

Програм нове странке заснован је на искуствима раније Комунистичке партије, али у новим условима који подразумевају и приватизацију и европске интеграције.

Прихватамо све што је било добро и избацујемо све што је било лоше. Основни циљ је да овом народу вратимо достојанство, обезбедимо пезионере да не морају да раде него да живе од пензије, а та места да заузму млади; да обезбедимо селу да може да нормално функционише и ради, а не да искоришћавамо сељаке и увозимо пољопривредне производе

—казао је Броз агенцији Бета

Према Јосиповим речима, намера КП је да се све обрадиво земљиште да људима који хоће да га обрађују.

Црвена застава, симбол комунизма
Види се да је народ спао на најниже гране, јер пар људи држи све у својим рукама

—казао је он додајући да је најважније да свако ко ради живи од свог рада.

Броз је уверен да на политичкој сцени Србије има места за партију комунистичке оријентације, пошто је, како је рекао, у Србији много комуниста који су задржали своја убеђења али нису хтели „у ове комунистичке секте”. Такође, политика леве оријентације јача и у свету, и у Европи и у окружењу.

Ако успемо да објединимо све комунисте са територије Србије, а верујем да ћемо успети, имаћемо добар број гласача

—рекао је Броз додајући да на изборе излази само 40 одсто грађана.

Конгрес уједињења са СДПВ је у недељу у Новом Саду у хотелу Адица.

Извор[уреди]