Главна страна

Из слободних - ВикиВести
(преусмерено са Main Page)

ВИКИВЕСТИ
Слободне вести које и
Ви можете да уређујете!
Најновије вестиПолитикаЕкономија и бизнисНаука и технологијаКултураЗанимљивостиСпортВреме
ФорумРедакцијаКонтактBlank.png
ЕУ: Спречити ширење тероризма преко Либије
ЕУ: Спречити ширење тероризма преко Либије
Фото:Ssolbergj
Лидери Европске уније су у петак у Бриселу одлучили да свим средствима, мада не и војном интервенцијом, помогну напоре за спречавање ширења исламског екстремизма преко Либије, јер то, како је показао прави покољ многих европских држављана у Тунису, дотиче саме границе ЕУ и представља озбиљну безбедносну претњу.


Blank.png
Шеснаест година од почетка НАТО бомбардовања
Шеснаест година од почетка НАТО бомбардовања
Фото: Laslovarga
У уторак се навршава 16 година од почетка ваздушних напада НАТО-а на Савезну Републику Југославију (СРЈ). Напади су трајали 11 недеља и у њима је, према проценама из различитих извора, погинуло између 1.200 и 2.500 људи.
Blank.png
Путин насмејан после 10-дневног одсуства
Путин насмејан после 10-дневног одсуства
Фото:The Presidential Vladimir Putin Press and Information Office
Руски председник Владимир Путин појавио се у понедељак здрав и насмејан после 10 дана одсуства из јавности током којих се спекулисало о томе шта се дешава са њим.

Blank.png
Србија: Нови сјај за историјске знаменитости
Србија: Нови сјај за историјске знаменитости
Фото: Струјајое
Споменици културе у десет градова широм Србије овог пролећа заблистаће пуним сјајем захваљујући друштвено одговорној кампањи коју је покренула компанија Унилевер Београд. Акција „Циф чисти Србију“ наставак је прошлогодишње веома успешне кампање и ове године започеће 17. марта у Крагујевцу када ће специјални Циф тим очистити и уредити споменик Вуку Караџићу.
Blank.png
Ђоковић одбранио титулу у Индијан Велсу
Ђоковић одбранио титулу у Индијан Велсу
Фото: Edwin Martinez
Први тенисер света Новак Ђоковић одбранио је у ноћи између недеље и понедељка титулу у Индијан Велсу, пошто је у три сета победио првог пратиоца на АТП листи Роџера Федерера, 6:3, 6:7, 6:2.top-left

Образовни програм Викимедије Србије
Образовни програм Викимедије Србије
Фото - IvanaMadzarevic
О нашим образовним програмима се обично не зна довољно, па ево кроз овај текст покушаја да се та ситуација поправи. Разлози за недовољно познавање тога су вишеструки – велики део информација се размењује преко интерних мејлинг листи, пре свега Академског одбора, неке информације се размене у усменој комуникацији, јавне извештаје ретко ко чита, и уопште тешко је нешто испратити ако се тиме свакодневно активно не бавите.

Вести на осталим језицима

Најновије вести Викивести RSS Feed Викивести на Твитеру Викивести на Фејсбуку Освежи страну ±


Напишите чланак за Викивести
Пре почетка писања чланка молимо вас погледајте упуство за писање. Такође проверите у изменама да би сте видели да ли је ваша вест већ објављена.


Имате вест, али не и времена да је у целости напишете? Обавестите нас о чему би сте волели да вас извештавамо. Учините то на нашој страници.